Albisteak

 

Irailaren 11tik 13ra Bakio txakolinaren hiriburu bihurtuko da Mahasti Artean – Entre Viñedos Jaialdiaren lehen edizioarekin. Jaialdia Bizkaiko Txakolina Jatorri Deituraren Kontseilu Arautzaileak eta Jata Ondo Uribeko Landa Garapenerako Elkarteak antolatu dute.

Bizkaiko Txakolinaren dastaketek, Jatorrizko Izendapeneko hainbat upeltegitatik etorriak, aire zabaleko musikak eta zinemak, piknikek eta herriko mahastietatik egindako ibilbideek, showcooking batek, uztarketa menuek eta Bakioko dozena bat ostalaritza-establezimenduk parte hartzen duten pintxo lehiaketa batek, egitarau zabala osatzen dute Bizkaiko txakolina eta Uribe eskualdea aisialdirako helmuga gisa ezagutzera emateko. Ganera, bizi garen unean beharrezkoak diren arreta-neurri guztiak zorrotz betez antolatu dira, edukiera oso mugatuta dagoela.

Asteburuan, ostiralean, hilak 11, irekiko da, 20:30ean, Zabala eta Galdames upategietako txakolinak dastatzeko aukera izango da, mahastian iluntze baten barruan egingo den larunbatean eta igandean egingo den lehiaketan parte hartuko duten km 0 pintxoekin. Ordu erdi geroago Iker Laurobak kontzertua eskainiko du Gorrondona upategian, upategiko eta Ulibarri Artzaiak upategiko txakolinak dastatuz.

Larunbat eguerdiko 12etan piknika izango da Zabala upategiko mahastian, bertako txakolina eta Urduñako Gure Ahaleginak upategiko pintxoak dastatuz.

19:30ean, Gorrondona upategiko mahastian, Ekorlegi upategiko eta Orozkoko Bizkaibarne upategiko txakolinekin uztartze ekologikoa izango da.

21:00etan, The Pushermen taldearen kontzertua izango da Zabala upategian, Gorka Izagirre Larrabetzuko txakolinaren laguntzarekin.

Ordu erdi geroago, 'Made in Basque Country' dokumentalaren emanaldia hasiko da Doniene Gorrondona upategian, bere txakolinarekin eta Magalarte Lezama upategiko txakolinarekin.

Azkenik, igande goizean, Bakioko mahastietan gidatutako hiru ibilbide izango dira, 90 minutu ingurukoak, eta, paisaia paregabeaz gozatzeaz gain, txakolinaz gozatzeko aukera izango da.

12:00etan hasiko den showcookingak bi orduko iraupena izango du, Gastrolophitekus sukaldariak eta Bittor San Miguel sommelierrak zuzenduta.

Jardueren prezioak bat eta zazpi euro artekoak dira.

Jarduera guztiak edukiera mugatukoak izango dira, eta COVID-19ren prebentzio-gomendioak kontuan hartuta egingo dira. Horregatik, parte hartzeko eta jarduera hauetaz gozatzeko ezinbestekoa da aldez aurretik izena ematea http://www.uribe.eu/ms/ webgunean.

Programa osoa deskarga daiteke: http://www.uribe.eu/tu-visita/descargas

Informazio gehiago: Bakioko Turismo Bulegoa (94 619 33 95).

Bideoa (MP4 2,02MB)